WelkomWelkom, leuk dat je langskomt.....

dinsdag 21 februari 2017

Eigen bedrijf gestart!

Was ik vorig jaar nog van plan om weer regelmatig een blog te schrijven. Nou daar is niet echt wat van gekomen, niet waar? Terwijl ik toch stof genoeg zou hebben om te schrijven. Daar ligt het niet aan. Ik ben wel heel druk geweest de afgelopen maanden. Allereerst met mijn nieuwe passie edelsmeden. Het is zo ontzettend leuk, inmiddels volg ik twee keer per week een les bij het kunstencentrum hier in ons dorp. De lerares heeft ontzettend veel ervaring, ze geeft inmiddels al 30 jaar les, maar ze had nog nooit meegemaakt dat iemand zo enthousiast was, dat hij of zij zich voor 2 lessen per week had aangemeld. Nou, ik wel dus. Inmiddels heb ik ook mijn eigen werkplaats thuis ingericht zodat ik ook buiten de lessen om kan smeden. Heerlijk!

Mijn lerares had gevraagd of ik eens wat van mijn eigen werk mee wilde nemen, toen ze hoorde dat ik al zo lang sieraden van kralen maakte. Dat vond ik eerst best wel een beetje lastig. Ik merkte dat ik daar een beetje onzeker over was. Het voelde ook zo kwetsbaar, alsof je je ziel blootgeeft. Tenminste, zo voelde het voor mij. Ik geniet heel erg van het maken van sieraden, maar ik draag ze eigenlijk zelf niet en er zijn ook weinig mensen aan wie ik laat zien wat ik maak. Maar ik heb op een dag toch maar alles wat ik tot dan toe had gemaakt meegenomen naar de les. De reacties van de docente en de andere cursisten waren werkelijk overweldigend voor mij. Ze waren zo bemoedigend en positief. Ik heb het allemaal maar binnen laten komen. Een paar weken later kreeg ik een mail van mijn docente, met de vraag of ik het leuk zou vinden als mijn sieraden geƫxposeerd zouden worden in het kunstencentrum. Ik mocht een hele vitrine inrichten met mijn creaties! Weer een drempel die ik mocht nemen. Ik heb het maar gewoon gedaan.

Daarna kreeg ik een voorstel om een keer een proefworkshop te gaan geven in datzelfde kunstencentrum. Zodat ik kon kijken of ik het leuk zou vinden om les te gaan geven in dat wat ik het allerliefste doe en om te kijken of het iets is dat past in het cursusaanbod daar. Inmiddels ben ik begonnen met cursusmateriaal te ontwikkelen, maar waarschijnlijk gaat de workshop pas in het nieuwe seizoen plaatsvinden, omdat het nu te kort dag is om nog iets te regelen voordat de nieuwe folder met cursusaanbod uitkomt. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, het is echt iets om naar uit te kijken. Het is eerlijk gezegd ook wel een beetje veel wat er momenteel allemaal speelt in mijn leven.

Hetgeen op dit moment al mijn aandacht vraagt is het opzetten van mijn webshop. Dus toch! In december heb ik namelijk mijn eigen bedrijf geregistreerd bij de kamer van koophandel. Zo spannend! Ik ga mijn sieraden online verkopen en ik ben van plan om te zijner tijd online lesmateriaal aan te gaan bieden, zodat iedereen kan leren hoe ze zelf sieraden kunnen maken. Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met het inrichten van de webshop. Daar komt ontzettend veel bij kijken en kost vreselijk veel tijd. Ik was eigenlijk van plan om 1 februari te openen, maar ik ben nog niet klaar. Ik kom ook mezelf nogal tegen in dit hele proces. Jezelf zo zichtbaar maken, dat gaat niet in mijn  koude kleren zitten. Maar ik haal elke keer weer diep adem en ga door waar ik haperde. Dan duurt het iets langer, maar ik kom er wel. Hoe dan ook!

De link van de webshop en de naam van mijn bedrijf houd ik nog even stil. Op dit moment valt er namelijk nog niet veel te zien. Pas als alles operationeel is, laat ik weer van mij horen. Wel alvast een voorproefje van iets van mijn aanbod.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je even bij me langskwam en bedankt voor je reactie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...